Una dintre utilizările practice ale acestor posibilităţi a fost observată de către doamna doctor Hulda Clark, un biolog care a lucrat de-a lungul anilor în cercetarea finanţată de către stat. Prin testare bioenergetică ea a descoperit că toate fiinţele şi substanţele organice posedă o anumită lăţime de bandă de frecvenţe. Pentru a ajunge la această constatare, ea a folosit un generator de frecvenţe care creează arbitrar frecvenţe precise, electrice. Folosind un simplu fenomen de rezonanţă, ea a putut stabili că, cu frecvenţa generatorului stabilit anterior un organism – de exemplu o bacterie – funcţionează în rezonanţa proprie doar în lăţimea sa de bandă. Analize sistematice au demonstrat că de exemplu în cazul acestei bacterii se creează o rezonanţă de 99 kHz care ţine până la 101 kHz. Astfel se ştia că în acest interval de frecvenţă semnalele declanşate de curent au ca rezultat diferite rezonanţe, care pot fi măsurate pe piele.

Cu cât forma de viaţă este mai dezvoltată, cu atât mai înalte sunt frecvenţele proprii pe care aceasta le creează şi cu atât mai înaltă este şi lăţimea de bandă în care ea emite o oscilaţie. O altă descoperire specifica faptul că microorganismele nu prea tolerează curentul electric în frecvenţa proprie corespunzătoare atunci când sunt expuse la valorile medii ale frecvenţei – iar asta se face cu un curent alternativ care are o tensiune de doar câţiva volţi. Comparativ se pot face experimente pe fiinţe mici ca de exemplu insecte sau viermi, cărora li se administrează astfel de frecvenţe proprii cu curent slab. Trebuie observat că acestea sau mor sau acţionează ca şi cănd ar fi drogate şi nu se mai refac după acest tratament! Următorul pas logic a fost să se verifice dacă acest tratament funcţionează şi în organismul uman. Astfel a luat naştere tratarea cu generatorul de biofrecvenţe. Rezultatele au fost uimitoare. Nu numai că s-a putut măsura un fenomen de rezonanţă trasformat în ceva auzibil datorită electronicii, care arăta prezenţa anumitor virusuri, bacterii, ciuperci sau paraziţi, ci şi prin transformarea unei frecvenţe cu anumite cicluri a fost posibilă aplicarea unui fel de tratament electric acestor organisme, fără să dăuneze organismului uman. După un astfel de procedeu agenţii patogeni respectivi nu s-au mai putut măsura un timp. Aşa a luat naştere un mod de tratament total nou şi de viitor legat de generatorul de frecvenţe. Un organism uman slăbit, la care propriul sistem imunitar nu mai e în stare să învingă bacteriile, ciupercile sau paraziţii respectivi, poate fi vindecat cu ajutorul generatorului de frecvenţe.

Pe baza acestor constatări noi, mulţi terapeuţi în domeniul bioenergeticii s-au dedicat găsirii tulburărilor cauzate de bacterii, paraziţi, micoze şi virusuri, precum şi lăţimii de bandă a frecvenţelor respective, şi pe urmă tratării lor. Doamna doctor Clark a fost prima care şi-a exprimat presupunerea fondată conform căreia o mulţime de boli cronice grave au legătură cu diferitele tulburări parazitare. După cum se ştie, paraziţii trec prin mai multe stadii de dezvoltare. Din ouă se dezvoltă redii, cercari, metacercari şi la urmă larve crescute, la alte specii sunt diferite stadii de larve. Atacul parazitar care reprezintă o încărcare enormă pentru corp nu a putut fi recunoscut în teste clinice, deoarece în cazul lor funcţionează alte mecanisme. În primul rând în biologie şi în analizele clinice aceste stadii de dezvoltare ale paraziţilor din corpul uman nu au fost observate ştiinţific, deoarece conform biologiei şcolare ele au loc în afara corpului uman (la gazde intermediare, animale de casă, insecte sau melci etc), deci extracelular. În al doilea rând studiile clinice de până acum – confom posibilităţilor lor de analize în laborator – s-au ocupat mai ales de atacurile masive, adică abia atunci se recunosc după ce se găsesc paraziţi în scaun, însoţite de simptome grave ca starea de vomă, febra, anemia etc. Totuşi se pare că toxinele elimininate de paraziţi conţin foarte multe substanţe alergizante care iau naştere prin diferite proteine străine şi acizi. Întregul organism se află într-o luptă continuă împotriva acestor substanţe. Am putut dovedi acest fapt pe baza sutelor de testări. Deci atacul nu trebuie să fie masiv. Sunt de ajuns puţini paraziţi sau stadii de dezvoltare ale paraziţilor – care sunt încă greu de descoperit, deoarece pot fi diferenţiate doar cu posibilităţi tehnice costisitoare – pentru declanşarea bolilor sau pentru persistenţa lor. Succesele în ceea ce priveşte tratarea alergiilor, astmului, migrenelor, cancerului, diabetului, grupelor de forme nozologice reumatice şi a problemelor nespecifice de digestie, pentru a numi doar câteva, pot fi în anumite cazuri atât de impresionante, că în anumite cazuri aproape că putem vorbi de vindecări instantanee. Aici ar trebui amintit că această broşură nu poate trata legăturile exacte dintre toxinele din mediu de natură parazitară, bacterii, micoze, virusuri şi procesele de metabolism. (Mai multe informaţii referitoare la această temă în cartea lui A.E. Baklayan “Paraziţii – cauza ascunsă a bolilor cronice”, apărută la editura Goldmann Bertelsmann). O altă descoperire importantă a fost, că în legătură cu generatorul de frecvenţe, în locul unei unde sinusoide o unda dreptunghiular-pozitiva cu o frecvenţă de 30 kHz a dat rezultate foarte bune. Acest curent dreptunghiular este un curent asemănător unei baterii, cade de la plus la zero, nu ca şi curentul din priză într-o forma de sinus de la plus la minus. Este un fel de efect universal de terapie asupra multor paraziţi, bacterii, viruşi.