GDV-ul foloseste un sistem special si anume un electrod , creeaza un camp de inalta intensitate in jurul unui obiect , astfel incat produce o eliberare de gaz in care se poate observa stralucirea care poate fi observata si masurata pe calculator . Diagnosticul se bazeaza pe conceptele medicinei traditionale chinezesti , sisteme de micro-acupunctura si date empirice . Analiza include utilizarea informatilor despre chakre si medicina Ayurvedica pentru a analiza aditional datele primite .

Diagrama GDV estimeaza energiile generale ale organismului comparate cu nivelul energetic al unei persoane relativ sanatoase . Analiza computerului poate depista boli in progres ce produc schimbari in campul energetic . Aditional , GDV –ul este capabil sa citeasca fiecare chakra si sa masoare cum functioneaza acestea .

Interpretarea este realizata cu ajutorul medicine chinezesti traditionale . Diagrama stanga si cea dreapta caracterizeaza activitatea relativa a emisferelor cerebrale ( mana stanga pentru emisfera dreapta si mana dreapta pentru emisfera stanga ) . Mana stanga este asociata cu starea mentala , iar mana dreapta cu cea fizica . Indicele de stres defineste variatia campului fizic si mental : 0-2 : nivel scazut de stress ; 2-4 : nivel normal de stres ; 4-6 : nivel mai ridicat de stres ; 6-8 : nivel ridicat de stres ; 8-10 : nivel ridicat de stres .

Aura GDV este modelul campului energetic din  jurul corpului uman . Campul unei persoane sanatoase , active este dens , uniform si are schimbari delicate de culoare de la albastru la portocaliu si galben . Gaurile si excesele de energie din analiza computerului sunt semnele unor nereguli la nivelul campului energetic . Acestea pot insemna disfuntii la nivelul mental , functional sau ale organelor .

O analiza a aurei individuale este o masura efectiva pentru a corecta starea energiei cu ajutorul tehnicilor si tratamentelor de imbunatatire si al metodelor traditionale .

Analiza chackrelor GDV, estimeaza starea energiilor chackrelor . Coridorul verde corespunde starii de echilibru ; deviatii in sus sau in jos indica diferente de echilibru la nivelul distributiei de energie pentru chakre . Diferentele sesizate pentru valorile unei chakre arata o problema pshihologica sau fizica .

Poza campului energetic pe care GDV-ul o realizeaza este o imagine obiectiva ce reflecta starea energetica a unei ractice . Pentru majoritatea oamenilor , sa poata vedea o ractice obiectiva a campului energetic ii motiveaza spre a-si dezvolta partile mai putin dezvoltate prin diferite ractice .

Imi imaginez ca pana acum cititorul se intreaba cum realizeaza camera GDV poza care este transpusa pe calculator . Este destul de simplu . Clientul isi pune degetele pe sticla optica a dispozitivului , simultan , dupa care computerul realizeaza o citire care dureaza 32 de secunde . Campul energetic al individului si chakrele corespunzatoare sunt vizualizate pe ecranul computerului si datele sunt analizate cu ajutorul softwareului GVD .

Dupa care , se va analiza nivelul campului energetic, balanta si functionabilitatea chakrelor . Aceasta analiza va ajuta pentru stabilirea tratamentului .