Aromoterapia este ramura terapeuticii de inspiratie naturistã, mai precis fitoterapeuticã, ce urmãreste ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor si a parfumurilor, respectiv pe calea unor produsi volatili si odoranti, extrasi din plante aromatice, produsi care se prezintã sub forma unor esente naturale sau a unor uleiuri volatile.

Tratamentul cu uleiuri esenţiale, pe lângă faptul că este foarte plăcut şi relaxant, are multe alte beneficii asupra organismului. În cosmetică, uleiurile esenţiale sunt folosite în principal pentru combaterea celulitei. Uleiul esenţial de levănţică este benefic împotriva retenţiei de apă, conferind pielii mai multă elasticitate. Uleiul esenţial de anason are proprietăţi diuretice, combătând kilogramele în plus.
Uleiul esenţial de muşeţel este antiinflamator.
Cel de portocale, datorită conţinutului bogat în vitamina C, îmbunătăţeşte  circulaţia şi favorizează eliminarea  toxinelor. Uleiul  esenţial  de  morcov  are  efecte  emoliente şi cicatrizante şi determină dilatarea porilor şi eliminarea toxinelor , accelerând procesul de multiplicare celulară epitelială, prevenind  în acelaşi  timp  îmbătrânirea  pielii. Este indicat să fie folosite  de minimum două ori  pe săptămână , prin  aplicare directă, prin masaj sau prin picurarea acestora în apa pregătită pentru îmbăiere.

PREMIER CLINIC foloseste uleiurile esentiale in cadrul masajelor de relaxare si a celor terapeutice , la cererea pacientilor , dupa o evaluare medicala prealabila.