Colon hidroterapia este o metoda blanda, controlata si profunda ce implica infuzia de apa purificata si dezinfectata in colon, la o temperatura si presiune optima ce sunt permanent monitorizate  de un aparat numit Colon Hydromat .

Aceasta permite , pe cursul ședințelor, de a asigura fiecărei persoane o igienă și un confort, practic, grație Colon Hydromatului : cu un control al presiunii și al debitului de apă cu oprire automată dacă presiunea se ridică,  cu un termostat de reglare a temperaturii apei, cu filtre care permit o terapie cu apă curată și pură, cu un sistem de evacuare închis, fără mirosuri, cu un tub de observare a materiilor de pe calea de evacuare și posibilitatea de a face prelevări,cu un sistem de decontaminare automatic, închis.

Colonhidroterapia e indicată persoanelor constipate, dar şi celor care vor să îşi cureţe organismul de impurităţi, bolnavilor cu afecţiuni hepatobiliare, respiratorii sau ORL, dar şi celor cu afecţiuni cardiace şi venoase, cum ar fi insuficienţa venoasă cronică, boală varicoasă sau tromboflebită. Mai pot recurge la această metodă persoanele care suferă de hemoroizi, cele cu afecţiuni neurologice sau reumatologice, dar şi persoanele cu afecţiuni genito-urinare sau infecţioase, de genul infecţiilor bacteriene, virale sau parazitare şi multe altele .

Beneficiile colonhidroterapiei : detoxifică organismul şi curăţă sângele, fapt ce îmbunătăţeşte circulaţia, ajută la eliminarea toxinelor şi a materiilor fecale din colon, creşte imunitatea şi contribuie la refacerea pH-ului optim. Este important de ştiut că această procedură e obligatorie înainte de efectuarea unei metode imagistice de investigare, de exemplu endoscopie sau ecografie, dar ar trebui recomandată şi înaintea unei anestezii.

Contraindicatii :

Hemoragii, inflamatii acute sau cancer la nivelul colonului, hemoroizi, aderente pelviene, fisuri sau fistule anale, hernie sau interventii chirurgicale abdominale recente, sarcina dupa luna a treia, tulburari cardiace severe, insuficienta renala severa.

Vezi dieta pentru colohidroterapie…