Masajul terapeutic
Masajul este una dintre cele mai vechi terapii naturiste. El contribuie la sănătatea fizică şi emoţională şi poate, în funcţie de mişcările practicate, stimula sau relaxa muşchii, îmbunătăţi circulaţia şi favoriza vindecarea unei mari varietăţi de suferinţe.
Efectele masajului terapeutic in cazul traumatismelor a al bolilor are efecte de ameliorare, intretinere, mergand pana la vindecare completa.
Masajul Anticelulitic
Masajul anticelulitic (anti-celulita) este un tip de masaj care se efectueaza cu ajutorul unor manevre si prize specifice care actioneaza impotriva acumularii de toxine, grasime si apa la nivelul tesutului adipos (celulita).
Acest tip de masaj reprezinta solutia ideala pentru a scapa de asa-numita “coaja de portocala”, foarte deranjanta pentru persoanele de sex feminin. Prin aplicarea manevrelor de masaj anticelulitic se actioneaza in mod direct asupra straturilor superficiale, stimulandu-se elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si contribuind la imbunatatirea circulatiei sanguine.
Masajul de relaxare
Masajul de relaxare ajuta la eliminarea toxinelor din corpul uman si creaza o stare de relaxare totala si profunda, imbunatatind circulatia limfatica si pe cea sanguina. In general, masajul de relaxare are un efect antistres. Masajul de relaxare este recomandat tuturor persoanelor indiferent de varsta si sex: adulti, copii, sugari, adolescenti sau nou nascuti.
Acest tip de masaj poate fi efectuat pe tot corpul numindu-se masaj de relaxare total sau pe o zona a corpului sub denumirea de masaj de relaxare partial si are drept scop principal relaxarea generala si inlaturarea oboselii.
Masajul de relaxare trebuie realiazat cu manevre lente, de intensitate redusa. De asemenea, orice masaj de relaxare trebuie asociat cu elemente de
meloterapie si aromaterapie.
Manevrele si tehnicile specifice folosite in masajul de relaxare au drept scop accelerarea circulatiei sanguine la nivelul fiecarui segment sau organ.
Reflexoterapia
Este o terapie complementara foarte veche care are radacini in Egiptul antic si care este folosita pentru diagnosticarea, prevenirea si tratarea diverselor afectiuni. O sedinta de reflexoterapie consta in apasarea unor puncte reflexogene ce se regasesc in talpa, pe mana, pe coloana etc., prin a caror stimulare se elibereaza din organism toxinele care influenteaza negativ starea noastra de sanatate.
Durerile care apar in cazul sedintelor de reflexoterapie se datoreaza in mare parte toxinelor acumulate in corp, toxine ce rezulta in urma metabolismului celular: acid uric, resturi de pesticide si alte substante chimice care pot bloca fluxul energetic dintre diferitele organe.
Citeste mai multe in articolul dedicat acestui subiect…