Metoda  radiotermografica de contact foloseste principiul care stabilea, de exemplu, ca o afectiune maligna este definita de o valoare termica mare. Este o metoda personalizata fiecarui pacient in parte. Un cancer poate apare la valori termice mari dar si la valori termice mici. Doi sau mai multi pacienti pot dezvolta, din punct de vedere termic, aceiasi boala la valori termice total diferite. Numai prin analiza imaginii termografice cu RTM se poate aduce la acelasi numitor definirea unui diagnostic, deoarece fenomenul pe care il analizeaza in profunzime metoda este cel al functiei si nu al structurii.

Metoda consta in scanarea, la nivel cutanat cu ajutorul a 2 senzori, unul intern si altul extern, a zonei bolnave si compunerea unei harti termice a acestei zone. Harta este interpretata automat de un sistem expert s diagnosticul este afisat pe ecran. Metoda este neinvaziva, putand fi repetata de ori cate ori este necesar.

Din punct de vedere al afectiunii maligne, performanta metodei consta nu numai in punerea unui diagnostic corect si a urmaririi evolutiei sub tratament, cat si a prognozei aparitiei unui cancer pe care metoda o poate face asupra unui pacient care nu prezinta o afectiune maligna depistabila structural in momentul prezentarii la medic

Metoda prezentata este de inalta performanta pentru investigarea sanului, tiroidei si afectiunilor pielii dar poate fi folosita si pentru depistarea afectiunilor inflamatorii osteotendinoase, musculare,ganglionare, afectiunilor inflamatorii ale coloanei vertebrale , afectiunilor prostatei , ficatului, rinichilor s.a.

Avantaje ale metodei:

  • este neinvaziva
  • diagnostic automat pentru bolile sanului, tiroidei si ale pielii
  • prognostic pentru cancer
  • se determina evolutia bolii prin compararea termografiilor in timp

PREMIER CLINIC detine singurul aparat de radiotermografie cu microunde din Romania , fiind si singurul dispozitiv de termografie de pe piata romaneasca omologat ca aparat medical de CE.

Citeste mai multe in articolul dedicat acestui subiect…